Vi beklager !

Det har oppstått en feil på siden. Prøv å oppdatere siden, eller prøv igjen senere.

Hvis du fortsetter å se denne feilmeldingen, kan du kontakte oss på hjelp@neumann.no

{{error.Id}}
{{error.Date}}

Episode #12

Denne episoden av Proffsnakk handler om kledning. Trond fra SINTEF snakker om hvor viktig takutstikk er for beskyttelse mot vær og vind, og hvor stor råtefaren er i ulike deler av landet - nå og i tiden fremover når klimaet blir stadig tøffere. Brynjar fra MøreTre viser oss Royal-kledning på en nyoppsatt funkisbolig. Katarina deler tips til montering av kledning - og Superwood forteller hvordan de få tak i de beste råvarene fra det nordiske granbeltet.

Se hele episoden her! 

 

 


Episode #11 

I denne episoden av Proffsnakk er tema etterisolering og energieffektivisering. Vi får besøk av seniorforsker Trond Bøhlerengen fra SINTEF, som forklarer hva som er viktig å tenke på når man etterisolerer gamle bygg. Og ser på hvordan isolerte før. Katarina sjekker ut I-bjelkene til Byggma, RedAir-systemet til Rockwool - og får tips til å lufttette riktig med vindsperre og tape fra Icopal Zanda.

Se hele episoden her! 


Episode #10 Vi monterer Fibo baderomspanel 

Fibo veggsystem er bygget opp av ulike produkter som gir en enkel og komplett løsning fra start til slutt, men det er svært viktig å gjøre montasjen gjøres rett i henhold til nødvendige godkjenninger.  
Kjell fra Kjells Byggeservice, som er fast partner for Fibo på montering,  tar oss gjennom de ulike stegene: håndtering av panelene før pakningen brytes, klargjøring av bakvegg, fuging og rengjøring under montering, verktøyene du trenger - og det riktige tilbehøret til systemet. Du får noen smarte tips på kjøpet!

Det bærekraftige valget!

Fibo veggpanel er laget av sertifisert og fornybart tre, kommer med egne EPD’er og gir ekstra poeng for byggeprosjekter som skal være miljøsertifisert iht. BREEAM-NOR.
Se episoden! 


Episode #9 Interiør 

I denne episoden av Proffsnakk skal vi se på 3 produkter som kan spare deg for dyrebar tid i prosjektet. Klikk - ferdig - gå! sier Huntonit om sin Proff vegg. Her får du slette kvalitetsvegger som er klare tl maling eller tapetsering så snart de er montert. Uten sparkling eller grunning. Vi ser også på Berry Alloc sitt laminatgulv med klikksystem. Få smarte tips av eksperten! Velger du SilentSystemet til Alloc får du integrert lydabsorberende underlag, ergo legger du underlag og gulv i en, sømløs operasjon. Rindalslist har mange smarte produkter som setter prikken over i-en i mange prosjekter. Maestro spilepanel - der spilene er montert på bakplater a 30 cm bredde x 240 cm høyde - er nok et produkt som kan spare deg tid der spiler er ønsket. Månedens produkt er Kährs Floor Planner! Her kan kunden din enkelt visualisere type gulv, leggeretning osv - i sin egen stue. Et smart verktøy som kan hjelpe dere å ta riktige valg! 

Se episoden og få flere tips av dyktige fagfolk

Episode #8 Våtrom -  våtromsplater fra Duri og ny flytsparkel fra Mapei!

Det handler om våtrommet i denne episoden av Proffsnakk. Vanntette rom får du med våtromsplatene fra Duri Fagprofil. Duri har et bredt utvalg våtromsplater - vi har testet BACBoard basic, og viser prosessen for å få grunnlaget med bakplater og skruer med ferdige skiver som også sparer deg verdifull tid. 

Mapei har en ny type flytsparkel, Uniplan DR. Med denne kan du skrape fall ca. 20 minutter etter at du har lagt det. En god kaffepause bare der altså! Belegningsklar etter 1-3 døgn, avhengig av temperaturer osv. Her kan du spare tid i prosessen! 

Vi har også testet verktøy i denne episoden! Bosch 360 krysslaser, CLL 3-80 CG. Oppheng til vegg, blåtannløsning og stativ som tilbehør hvis du ønsker å styre via telefonen din. En god og robust laser! Sjekk ut episoden! 


Episode #7 Grovinteriør - stendere, steinull og tregulv

I denne episoden av Proffsnakk snakker vi om grovinteriøret! Lindabs stenderverk i stål er særdeles enkelt å sette opp! Dette sparer du tid garantert tid på, du får plass til mer  og bedre isolasjon - og stål er også brannhemmende i større grad enn alternativene. 

Det er et uttrykk som heter "å lage gull av gråstein". Hos ROCKWOOL lager de ull av gråstein! Steinull for å være helt nøyaktig. I episoden besøker vi ROCKWOOL i Moss, og følger prosessen i deres fabrikk. Og vi testet Flexi a-platen, som fyller ut stenderverket perfekt med sin fjærende funksjon. 

Moleven Treinteriør er Norges eneste produsent av tregulv, og også her fikk vi følge prosessen fra skogen til ferdig lagt hyttegulv. Du får gode tips til monteringen her.


Episode #6 Tett bygg - dør og vindu

I denne episoden av Proffsnakk får du viktig kunnskap om det å anbefale riktige vinduer til et hus, det være seg renovering eller nybygg.

Det finnes et utall valgmuligheter både hva gjelder funksjon og design, og vi tror du vil få enda mer fornøyde kunder om du bidrar med din kunnskap når viktige valg skal tas. Lyssand lærer deg om ulike funksjonsglass - og NorDan viser deg mye spennende fra sitt sortiment når det gjelder design, som bl.a. integrerte screeens. 

I tillegg kan du se hvor stor forskjell det er på ytterdørene du kan velge mellom fra Swedoor. Det gjelder å velge riktig til sitt bruk også her.

Husk at Neumann har mange års erfaring og svært høy kompetanse på dør- og vindusprosjekter, og vi hjelper deg mer enn gjerne med ditt neste prosjekt! Ta kontakt med oss! Se episoden og oppdater deg!


Episode #5 Tett bygg - fasade

I Porsgrunn har vi besøkt Power House, Porsgrunns "grønne diamant". Dette er et av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg som er tegnet av internasjonalt anerkjente Snøhetta. Moelven Wood Project har kledd bygget med vannfast, brann-impregnert varmebehandlet furu, og forteller om prosessen. 

Cembrit viser oss et godt alternativ til trekledning; ubrennbare fibersement fasadeplater,. Disse finnes i en rekke varianter, og er stadig mer brukt også på privatboliger som Thomas fra Probygg forteller oss om. Vedlikeholdsfritt og med garanti i 45-50 år. 

Vi har også fått gode tips om riktig montering og bruk av BMIs Ventex vindsperre!  

Paslode IM90Xi er månedens produkt! Sjekk spikerskruen vi tester på rekkverket! 


Episode #4 Tett bygg - tak

Vi har besøkt en av Nordens mest moderne takstolfabrikker, PreTre i Gausdal. En imponerende automatisert linje produserer takstoler døgnkontinuerlig i de travleste tidene av sesongen. Bli med inn! Alexander og Daniel måtte selvsagt teste om de kunne slå maskinene, men her er det bare å slå fast at precut av takstoler er tidsbesparende og effektivt! 

Vi har også besøk av BMI på byggeplass, og vi ser nærmere på deres diffusjonsåpne undertaksløsning Ventex Premium. Produktet fungerer som kombinert undertak og vindsperre, og legges direkte på sperrene. Ventex Premium gir 30 års systemgaranti. 

Når du jobber i høyden er HMS viktig! Vi har testet Wibe Ladders sin Profftrapp 55S - som har justerbare føtter, perfekt for trapper, ulent terreng m.m. Se episoden nå! 


Episode #3 Konstruksjon

Bli med vårt nye Proffsnakk-crew, Daniel, Alexander og Katarina i en ny sesong av vår serie for fagfolk - med fagfolk! 

I denne episoden har vårt crew, som er nokså tradisjonelle tømrere, sett nærmere på både konstruksjonspakker og ferdigelementer. Er dette noe å vurdere? Er det enkelt å få til? Blir det like bra? Eirik Dulsrud fra Crea Eiendom har jobbet med byggelementer i mange år, og forklarer hvorfor han foretrekker dette.

Inntre Kjelstad leverer precut til Neumanns kunder, og Tore Eidbo-Hansen forteller oss om sine komplette sporfreste byggesett. Disse forenkler monteringsjobben og sparer mye tid ute i byggegropa. 

I tillegg har vi testet DeWalts nye Powerstack 18V batterier - mindre og lettere enn forgjengerne, men er de tøffere? Se testen her!  


Episode #2 Byggestart

Bli med vårt nye Proffsnakk-crew, Daniel, Alexander og Katarina i en ny sesong av vår serie for fagfolk - med fagfolk! 

I sesongens andre episode har vi tatt en tur ut i byggegropa med betongarbeider Christian Engen fra Murmester T. Pettersen for å snakke om ulike typer forskalingsløsninger.

Vi tar en nærmere kikk på ringmursystemet som er satt opp her, samtidig som vi tar et tilbakeblikk på besøket hos Bewi som viser hvor enkelt det er å bygge med ringmur.

Vi ser også på radon-løsningen fra Sustinera og tester nivålaseren fra Leica. Bli med! 


Episode #1 Prosjektplanlegging

Bli med vårt nye Proffsnakk-crew, Daniel, Alexander og Katarina i en ny sesong av vår serie for fagfolk - med fagfolk! 

I år skal vi "bygge hus" - trinn for trinn, og første episode handler om prosjektplanlegging. Hva må være på plass før du starter - og hva kan du få hjelp av hos våre fagfolk i Neumann Bygg? Spar tid - og penger - på byggeplassen ved å planlegge godt sammen med oss!

Ta en titt på episoden, så får du vite mer om hva Neumann kan hjelpe deg med, vi viser deg et praktisk verktøy perfekt for befaringen - og vi tar en titt i bilene til crewet for å få tips om ulike måter å organisere seg på her. Vi snakkes! 


2021:
Episode #8 handler om isolasjon.

Vi ser på fordelene og bruksområdene til Glavas glassull og Rockwools steinull - og vi ser på ringmurssystemet til Bewi. I tillegg tester vi Guillotine-sagen for presise kutt. Denne reduserer avfall og spill fra kutting av EPS- og XPS-produkter. I tillegg viser vi deg hvor enkelt du skjærer til rørgjennomføringer med det håndholdte alverktøyet for kutt til rørgjennomføringer. 

2021:
Episode #7 handler om Gyproc gipsplater og Lindabs klikkstendere!  

Bruker du ulike plater til ulike formål, eller sverger du til standard gipsplate? I denne episoden tester vi ulike typer gipsplater mot hverandre, og har spesielt fokus på Gyproc Habito-varianten som er platen som tåler en ekstra trøkk. Både hva gjelder slag og opphengsmuligheter, da platen er skrufast uten at du trenger treplaten i bakkant. Gyproc Habito er 10 ganger mer robust enn en standard gipsplate

I tillegg kan du se hvor enkelt det er å montere Lindabs klikkstendersystem.Stål er et bygningsmateriale som aldri svikter. Fuktbestandig og ikke påvirket av mugg. Lindab viser i filmen hvor enkelt disse monteres - med bare ett eneste verktøy; vateret. 

 


Proffsnakk episode #6 Innerveggen
Del 1: Huntonits Proffvegg

2021:
Episode #6: Innerveggen
Huntonit Proffvegg, Fibos våtromssystem, RAW panel og Rindalslists spilesystem.  

I september har vi satt fokus på innerveggen - og innendørsprosjektene som går inn i høysesong! Har du prosjekter på gang innendørs kan du i denne månedens Proffsnakkepisoder se deg opp på litt ulike varianter av innervegger;

 • Huntonit Proffvegg,
 • Fibo våtromssystem,
 • RAW innerpanel og Rindalslists smarte spilesystemer, blant annet. Se deg opp, så er du oppdatert! 

Proffsnakk episode #6 Innerveggen
Del 2: Fibos våtromssystem

Proffsnakk episode #6 Innerveggen
Del 3: Raw innerpanel og Rindalslists spilesystem


2021:
Episode #5 Velg riktig dør

2021:
Episode #5 Dør og tilbehør

I Proffsnakk episode #5 får du gode råd og tips til dørprosjektet ditt. Episoden er delt i 2 deler:

 • Del 1: Nordic Door og Swedoor er på besøk i studio, og understreker hvor viktig det er å gjøre en god jobb i forprosjektfasen. Avdekke kundens behov og bidra til å gjøre valg som dekker disse. Enten det er et helt hus eller bare en ytterdør som skal byttes er det mange valg å ta. Støydemping, terskelløsning, låssystem, u-verdi osv. Se filmen - og ta med deg gode råd. 
 • Del 2: Montering av døren kan gjøres enkelt og greit ved bruk av riktige verktøy. ITW viser deg hvordan du bruker Adjufix-systemet for å forenkle monteringsjobben. Rindalslist er tilbake og viser hvor enkelt karmsettet settes på plass. 

 

2021:
Episode #5 Montering av dør 


Proffsnakkepisode #4 
Del 1: Velg riktig vindu 

2021:
Episode #4 Vinduer og tilbehør. 

Episoden er delt i to deler: 

 • Del 1: Valg av vindu og funksjon: Er du oppdatert på hva som finnes på markedet når du skal anbefale kunden din det riktige vinduet til sitt behov? I del en av denne episoden oppdaterer Lysand Frekhaug og NorDan deg på hva som er viktig å tenke på når det skal anbefales vinduer som tåler morgendagens klima. VELUX er også innom og snakker om takvinduene sine. 
 • Del 2: Montering av vinduer kan gjøres enkelt og greit ved bruk av riktige verktøy. ITW viser deg hvordan du bruker Adjufix-systemet - og Sørbø forteller deg hvorfor alu-beslag er nødvendig i vårt nordiske klima.

 

Proffsnakk episode #4 
Del 2: Montering 


Proffsnakk episode #3
Del 1: Materialvalg

2021:
Episode #3: Terrassen og uterommet

Det er endelig tid for å planlegge uteprosjektene! I denne episoden av Proffsnakk snakker vi om terrassen og uterommet.  Og her har vi tre tema vi fordyper oss i: 

 • Del 1: Materialvalg når du skal bygge terrassen - og tilbehøret - møt Moelven og Marnar Bruk
 • Del 2: Vi viser deg en enkel måte å få til skjult innfesting på med Fast Deck Tool fra Habo
 • Del 3: Alternativet til trevirke, for kunden som verdsetter fritiden høyt, er kompositt! Og investeres det i kompositt er kanskje glassrekkverket prikken over i-en? Fiberon fra Hardstuff og BMI Icopal viser sine produkter. 

2021:
Episode #3
Del 2: Skjult innfesting

2021:
Episode #3
Del 3: Kompositt og glassrekkverk


2021:
Episode #2
Del 1: Kledning

RAW fabrikkbehandlet kledning kan være en god løsning for den som vil spare tid i byggeprosjektet ved å få levert kledningen enten grunnet eller med mellomstrøk til husprosjektet. Slik kan du styre når du gjør siste del av jobben.

Nordsjö forteller deg hva du bør tenke på ved behandling av kledning - enten det er ubehandlet eller fabrikkbehandlet. Ved montering av kledningen er det viktig å velge riktige festemidler. ITW viser deg hva som er viktig å tenke på her - og hvilke verktøy som kan være praktisk å ha til jobben.

2021:
Episode #2
Del 2: Tak

I delen som handler om tak møter du representanter fra BMI Norge, som tar oss gjennom viktige punkter for valg av undertaksløsninger. De går også igjennom sine Aerodek- og taksteinsprodukter.

Lindab presenterer sitt solcelle designtak, som produserer grønn energi, Lindab SolarRoof.


2021:
Episode #1
Gulv og listverk

 I vår aller første episode av Proffsnakk handler det om gulv og listverk. Programleder Håvar har med seg fire av våre dyktige leverandører på området, i Neumann-studio, til en god prat. 

 • Profag gir deg en innføring i undergulvet og hvor viktig det er med riktig underlag til riktig gulv
 • Kährs og Pergo tar deg gjennom gulvvalget og veien til et vellykket sluttresultat og fornøyde kunder.
 • Rindalslist viser deg hvordan du kan spare tid og penger på å legge listverket ved hjelp av deres produkter kombinert med Neumanns tjenester. 

Ta deg en stor kopp kaffe, og oppdater deg på temaet! 


Vi lanserer Proffsnakk! 

I Neumann Bygg savner vi å invitere våre proffkunder til Neumann-skolen! I Neumann-skolen har vi lokalt i våre varehus invitert proffkunden inn til kurs og faglige oppdateringer på utvalgte tema gjennom året. Leverandører og samarbeidspartnere bistår våre medarbeidere med det faglige, og her får håndverkerne møte og diskutere med hverandre, og tar med seg nyttig læring hjem. Kursene har vært ekstremt populære, men under koronapandemien har det vært en lang pause i våre kurs og det å samle mange mennesker i samme rom. Derfor måtte vi tenke nytt - og digitalt. 

Vi lanserer Proffsnakk, en ny programserie for proffen! I løpet av året vil vi lage 8 programmer i vårt nybygde studio i Oslo. Her inviterer vi inn gjester; våre leverandører og samarbeidspartnere - og fordyper oss i relevante tema med målsetning om å gi dere gode råd, faglig påfyll, presentere nyheter og nyttig inspirasjon. Påfyll med mål om å spare dere for tid i neste prosjekt. 

Vi håper du liker Proffsnakk! 

Februar 2021