Vi beklager !

Det har oppstått en feil på siden. Prøv å oppdatere siden, eller prøv igjen senere.

Hvis du fortsetter å se denne feilmeldingen, kan du kontakte oss på hjelp@neumann.no

{{error.Id}}
{{error.Date}}

Proffsnakk episode #7 handler om Gyproc gipsplater og Lindabs klikkstendere!  

Bruker du ulike plater til ulike formål, eller sverger du til standard gipsplate? I denne episoden tester vi ulike typer gipsplater mot hverandre, og har spesielt fokus på Gyproc Habito-varianten som er platen som tåler en ekstra trøkk. Både hva gjelder slag og opphengsmuligheter, da platen er skrufast uten at du trenger treplaten i bakkant. Gyproc Habito er 10 ganger mer robust enn en standard gipsplate

I tillegg kan du se hvor enkelt det er å montere Lindabs klikkstendersystem.Stål er et bygningsmateriale som aldri svikter. Fuktbestandig og ikke påvirket av mugg. Lindab viser i filmen hvor enkelt disse monteres - med bare ett eneste verktøy; vateret. 

 

Proffsnakk episode#7: Vi tester gipsplater 

Proffsnakk episode #7: Så enkelt monterer du stålstendere


Proffsnakk episode #6: Innerveggen 

I september har vi satt fokus på innerveggen - og innendørsprosjektene som går inn i høysesong! Har du prosjekter på gang innendørs kan du i denne månedens Proffsnakkepisoder se deg opp på litt ulike varianter av innervegger;

 • Huntonit Proffvegg,
 • Fibo våtromssystem,
 • RAW innerpanel og Rindalslists smarte spilesystemer, blant annet. Se deg opp, så er du oppdatert! 

Proffsnakk episode #6 Innerveggen
Del 1: Huntonits Proffvegg

Proffsnakk episode #6 Innerveggen
Del 2: Fibos våtromssystem

Proffsnakk episode #6 Innerveggen
Del 3: Raw innerpanel og Rindalslists spilesystem


Episode #5 Dør og tilbehør

I Proffsnakk episode #5 får du gode råd og tips til dørprosjektet ditt. Episoden er delt i 2 deler:

 • Del 1: Nordic Door og Swedoor er på besøk i studio, og understreker hvor viktig det er å gjøre en god jobb i forprosjektfasen. Avdekke kundens behov og bidra til å gjøre valg som dekker disse. Enten det er et helt hus eller bare en ytterdør som skal byttes er det mange valg å ta. Støydemping, terskelløsning, låssystem, u-verdi osv. Se filmen - og ta med deg gode råd. 
 • Del 2: Montering av døren kan gjøres enkelt og greit ved bruk av riktige verktøy. ITW viser deg hvordan du bruker Adjufix-systemet for å forenkle monteringsjobben. Rindalslist er tilbake og viser hvor enkelt karmsettet settes på plass. 

 

Proffsnakkepisode #5
Del 1: Velg riktig dør

Proffsnakkepisode #5
Del 2: Montering av dør 


I Proffsnakk episode #4 er det vinduer og tilbehør vi har fokus på!

Episoden er delt i to deler: 

 • Del 1: Valg av vindu og funksjon: Er du oppdatert på hva som finnes på markedet når du skal anbefale kunden din det riktige vinduet til sitt behov? I del en av denne episoden oppdaterer Lysand Frekhaug og NorDan deg på hva som er viktig å tenke på når det skal anbefales vinduer som tåler morgendagens klima. VELUX er også innom og snakker om takvinduene sine. 
 • Del 2: Montering av vinduer kan gjøres enkelt og greit ved bruk av riktige verktøy. ITW viser deg hvordan du bruker Adjufix-systemet - og Sørbø forteller deg hvorfor alu-beslag er nødvendig i vårt nordiske klima.

 

Proffsnakkepisode #4 
Del 1: Velg riktig vindu 

Proffsnakk episode #4 
Del 2: Montering 


Episode #4: Terrassen og uterommet

Det er endelig tid for å planlegge uteprosjektene! I denne episoden av Proffsnakk snakker vi om terrassen og uterommet.  Og her har vi tre tema vi fordyper oss i: 

 • Del 1: Materialvalg når du skal bygge terrassen - og tilbehøret - møt Moelven og Marnar Bruk
 • Del 2: Vi viser deg en enkel måte å få til skjult innfesting på med Fast Deck Tool fra Habo
 • Del 3: Alternativet til trevirke, for kunden som verdsetter fritiden høyt, er kompositt! Og investeres det i kompositt er kanskje glassrekkverket prikken over i-en? Fiberon fra Hardstuff og BMI Icopal viser sine produkter. 

Proffsnakk episode #3
Del 1: Materialvalg

Proffsnakk episode #3
Del 2: Skjult innfesting

Proffsnakk episode #3
Del 3: Kompositt og glassrekkverk


Proffsnakk episode #2
Del 1: Kledning

RAW fabrikkbehandlet kledning kan være en god løsning for den som vil spare tid i byggeprosjektet ved å få levert kledningen enten grunnet eller med mellomstrøk til husprosjektet. Slik kan du styre når du gjør siste del av jobben.

Nordsjö forteller deg hva du bør tenke på ved behandling av kledning - enten det er ubehandlet eller fabrikkbehandlet. Ved montering av kledningen er det viktig å velge riktige festemidler. ITW viser deg hva som er viktig å tenke på her - og hvilke verktøy som kan være praktisk å ha til jobben.

Proffsnakk episode #2
Del 2: Tak

I delen som handler om tak møter du representanter fra BMI Norge, som tar oss gjennom viktige punkter for valg av undertaksløsninger. De går også igjennom sine Aerodek- og taksteinsprodukter.

Lindab presenterer sitt solcelle designtak, som produserer grønn energi, Lindab SolarRoof.Proffsnakk episode #1
Gulv og listverk

 I vår aller første episode av Proffsnakk handler det om gulv og listverk. Programleder Håvar har med seg fire av våre dyktige leverandører på området, i Neumann-studio, til en god prat. 

 • Profag gir deg en innføring i undergulvet og hvor viktig det er med riktig underlag til riktig gulv
 • Kährs og Pergo tar deg gjennom gulvvalget og veien til et vellykket sluttresultat og fornøyde kunder.
 • Rindalslist viser deg hvordan du kan spare tid og penger på å legge listverket ved hjelp av deres produkter kombinert med Neumanns tjenester. 

Ta deg en stor kopp kaffe, og oppdater deg på temaet! 


Vi lanserer Proffsnakk! 

I Neumann Bygg savner vi å invitere våre proffkunder til Neumann-skolen! I Neumann-skolen har vi lokalt i våre varehus invitert proffkunden inn til kurs og faglige oppdateringer på utvalgte tema gjennom året. Leverandører og samarbeidspartnere bistår våre medarbeidere med det faglige, og her får håndverkerne møte og diskutere med hverandre, og tar med seg nyttig læring hjem. Kursene har vært ekstremt populære, men under koronapandemien har det vært en lang pause i våre kurs og det å samle mange mennesker i samme rom. Derfor måtte vi tenke nytt - og digitalt. 

Vi lanserer Proffsnakk, en ny programserie for proffen! I løpet av året vil vi lage 8 programmer i vårt nybygde studio i Oslo. Her inviterer vi inn gjester; våre leverandører og samarbeidspartnere - og fordyper oss i relevante tema med målsetning om å gi dere gode råd, faglig påfyll, presentere nyheter og nyttig inspirasjon. Påfyll med mål om å spare dere for tid i neste prosjekt. 

Vi håper du liker Proffsnakk!